• Seuraa palvelukotiemme elämää ajankohtaisten uutistemme kautta.

Ensiaputaitojen treenit, kertaus on opintojen äiti

Anne Rissanen (anne.rissanen a betesda.fi), 31.5.2016

Jokelan koko henkilökunta opiskeli (ja myös oppi) hätäensiaputaitoja. Projektiin liittyi perusteellinen käytänteiden läpitsekkaus, uusista toimintatavoista sopiminen ja aiempaa selkeämpien ohjeiden laatiminen.

Kuvassa Tajuton Tarja on käännetty kylkiasentoon, ensiapukouluttaja Tommy Mildh näyttää miten hengitystiet avataan. 

TajutonTarja.jpg

Kurssilaiset kertoivat saaneensa rohkeutta ja varmuutta ensiaputilanteissa toimimiseen. Jotta tällainen onnistuu, tarvitaan toistoja. Pienessä harjoitteluryhmässä oli oiva tilaisuus harjoitella erityyppisiä hätäensiapucaseja riittävän monta kertaa.  Oli myös mahdollisuus esittää ns. tyhmiä, mieltä askarruttaneita kysymyksiä ja kuulla asiantuntevia, perusteltuja vastauksia.