• Seuraa palvelukotiemme elämää ajankohtaisten uutistemme kautta.

Hoivakoti Hopean Kiinalainen uusivuosi

Harri Lapinoja (harri.lapinoja a betesda.fi), 22.2.2018

Kiinassa vuotta vaihdetaan perinteisesti perheen ja ystävien parissa ja nyt sama päästiin kokemaan hoivakoti Hopeassa. Kiinassa uudenvuoden perinteisiin kuuluu juhla-ateria, kulkueet lohikäärmeineen, musiikki, tanssi, lyhdyt, ilotulitus ja rahalahjojen antaminen punaisissa kirjekuorissa. Tänä vuonna kiinalaisessa kuukalenterissa on koiran vuosi ja tähtimerkin ominaisuuksien uskotaan antavan oman sävynsä vuoden tunnelmille. Koiran-merkin alla syntyneet ovat uskollisia ja rehellisiä, mutta itsepäisiä. He ovat avarakatseisia ja suorasukaisia ja joskus jopa ärhäköitä laiskimuksia. He eivät perusta rikkauksille, mutta silti he tulevat hyvin toimeen taloudellisesti. Koirilla on terävä kieli ja he ovat hyviä johtajia. Kun Hopean asukkaiden omia kiinalaisia horoskooppeja selvitettiin, niin paikalta ei löytynyt koiraa, mutta lammas, jänis, sika ja jopa yksi lohikäärme paljastuivat.

Korkeasaaressakin vietetään kiinalaista uudenvuodenjuhlaa ja tänä vuonna juhlan maskottina toimi aavikkokettu, joka on pienin koiraeläimistä. Aavikkoketut ovat saaneet kodin itselleen Korkeasaaren hämärätalosta. Siellä lämpöön tottuneiden pikkukettujen on mukava köllötellä aurinkoisempia päiviä odottelemassa.

Hopean ystävällinen henkilökunta oli järjestänyt hienon ohjelman juhlaan ja kohokohtana oli kiinalaisten vaatteiden ja tavaroiden esittely. Kauniista kankaista valmistetut ja upean väriset kiinalaiset juhlavaatteet pääsivät oikeuksiinsa, kun henkilökunnan jäsenet toimivat malleina. Erityisesti kukkakuvioinen naistenasu siihen kuuluvine viuhkoineen herätti yleisössä ihastusta. Kiinnostuneita oltiin myös kiinalaisista koruista, soittorasiasta, hiuskoristeista, teekupeista ja syömäpuikoista. ”Kyllä ne on jännät”, kommentoitiin yleisön joukosta.

Vuoden vaihtaminen kiinalaiseen tapaan tyylillä huipentui, kun nakkien ja perunasalaatin sijaan asukkaille tarjoiltiin aitoa kiinalaista teetä, nuudelien ja kevätkääryleiden kera.

 Harri Lapinoja, Tiedottaja

Kiinalainen uusivuosi Hopea2