• Seuraa palvelukotiemme elämää ajankohtaisten uutistemme kautta.

Kortti tuntemattomalle vanhukselle

Betesda, 24.9.2019

Kortti ilonjatuenlähteenä kuva

Haluatko tuoda iloa vanhuksen arkeen pienellä teolla, jolla on suuri vaikutus vastaanottajalle? Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua Betesda-säätiön Kirjoita kortti tuntemattomalle vanhukselle -syyskampanjaan lähettämällä tervehdys kortin välityksellä palvelukotiemme ja päivätoimintamme asukkaille ja asiakkaille. Kortit ja viestit jaetaan toimipisteissämme vanhusten viikolla 6.‒12.10.2019. Osallistu ja haasta myös ystäväsi osallistumaan! Voit osallistua myös Tervetuloa meille -tapahtumissamme!


Osallistumisohjeet: Kirje tuntemattomalle -toiminnassa ihmiset kirjoittavat ystävällisiä ja voimauttavia kirjeitä. Tarkoituksena on ilahduttaa yksinäisiä kanssaihmisiä ja rohkaista ihmisiä luottamaan selviytymiseen myös vaikeissa elämäntilanteissa. Viestin kirjoittamiseen et tarvitse erityistaitoja. Kirjoita viestistäsi rohkeasti omanlaisesi. Korteissa saa olla myös runoja, kuvitusta... – minkä vain koet vastaanottajaa ilahduttavan. Viesti ei saa kuitenkaan sisältää uskonnollista tai poliittista sanomaa. Kortteihin ei tule kirjoittajan yhteystietoja. Betesda-säätiö toimii ”postitoimistona” ja välittää kortit henkilöille, jotka niitä haluavat vastaanottaa. Samalla varmistetaan, että kortin sisältö on asiallinen ja voimauttava. Kortit toimitetaan säätiön palvelukotien asukkaille sekä kotipalvelun ja päivätoiminnan asiakkaille.

Toiminta on kehitetty Aika parantaa-verkostossa pääkaupunkiseudulla 2014. Tuntemattomien vapaaehtoisten kirjeet ovat koskettaneet, lohduttaneet ja kannustaneet jo tuhansia vastaanottajia. Inspiraation lähteenä on ollut kansainvälinen kampanja.


Postitoimistot:
Palvelukoti Hopea, Korutie 1, 01600 VANTAA (ala-aula) 
Palvelukoti Jokela, Saukkolantie 872, 08500 LOHJA (keittiö)
Palvelukoti Kotivalli, Pornaistentie 628, 04130 SIPOO (keittiö)
Päivätoimintakeskus, Kaupintie 11 A, 00440 Helsinki

Kortin voi myös lähettää säätiön toimistolle:
Betesda-säätiö/Kehittämispäällikkö Hanna Nyholm
Kaupintie 11A, 00440 Helsinki

Voit halutessasi tulostaa käyttöösi oheisen korttipohjan. 

Betesda Korttipohjat
1.6 Mt, päivitetty 24.9.2019