• Seuraa palvelukotiemme elämää ajankohtaisten uutistemme kautta.

Niittykodin perhepäivän askarteluterveiset

Hallinto, 20.2.2020

 Niittykodin perhepäivän askarteluterveiset

Hopean Niittykodissa vietettiin tiistaina perhepäivää. Omaisia vieraili Niittykodissa pitkin päivää ja pannukakkujakin päästiin paistamaan. Samalla vanhat pöytäliinat muuttuivat yhteistuumin maskoteiksi – jokaisen auttaessa toinen toistaan, iästä riippumatta.

Niittykodin esimies Pilvi-Marika Rantanen kuvaili päivää ja askartelua näin:

"Niittykotia on rakennettu yhdessä asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan kanssa nyt vuoden verran. 

Ajatus tähän kaikkeen syntyi vuosi sitten, kun Niittykodissa leivottiin laskiaipullia. Omaisia meillä käy aika paljon ja me otamme heidät arkeen mukaan. Meillä moni omainen onkin jo tuttu näky arjen askareissa, osallistuvat mukavasti muidenkin asukkaiden huomioimiseen. 

Työntekijöiden lapset ovat aina tervetulleita, tänä kyseisenä päivänä paikalla olivat omat lapseni (jotka kysyivät jo autoon päästyämme ”koska saadaan tulla uudestaan”) sekä vakkari-keikkalaisen pikkupoika. 
Lapset tuovat tänne iloa, ääntä ja vilskettä. Yhdessä pelailevat ja juttelevat, sitä on ilo seurata sivusta. 

Muutaman omaisen kanssa joulun jälkeen pohdimme, että mitä seuraavaksi keksitään; siitä ajatus lähti. Vähän enemmän henkilökuntaa töihin, toiveesta pannarintekoaineet keittiöltä, lahjoituskankaita ja reipasta mieltä – näistä syntyi halittavia maskotteja kotisohvalle ja muutenkin käteensopivia pehmusteita. 

Vähän jumppaa välillä ja laulua, ompelukone surisi ja erilaiset nallet syntyivät kädenkäänteessä. Kuvia katsoessa niistä näkyy kotoisa yhteinen tunnelma. Kaveri auttaa kaveria.”

Alta pääset mukaan päivän tunnelmiin muutamien Pilvi-Marikan ottamien kuvien saattelemana!

arttu ja kirsti kaikki yhdessä lallu piirretään reetta sirje