• Seuraa palvelukotiemme elämää ajankohtaisten uutistemme kautta.

Ohje ulkovierailuista Betesda-kodeissa

Hallinto, 27.5.2020

27.5.2020 alkaen asukkailla on mahdollisuus tavata läheisiään palvelukodin piha-alueella. STM:n suositusten mukaisesti vierailut palvelukotien sisätiloissa ovat edelleen kiellettyjä koronaepidemian ehkäisemiseksi.

oak-3064187 1280

Tapaaminen tulee sopia etukäteen ryhmäkodin kanssa, viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Asukkaalla voi käydä 1-2 vierailijaa kerrallaan. Emme suosittele pienten lasten tuomista vierailulle. Tapaaminen voi kestää 15–30 minuuttia. Sadesäällä tapaamisia voidaan joutua rajoittamaan, mikäli sadesuojassa olevia tapaamispaikkoja ei ole riittävästi.


Vierailijalla eikä hänen perheenjäsenillään saa olla hengitystieoireita eikä vatsataudin oireita.

Mahdollistamme tapaamiset seuraavin ehdoin:

  • Asukkaan ja vierailijan välillä säilyy 3 metrin turvaväli.
    - Mikäli asukas ei esim. muistisairauden vuoksi pysty pitämään turvaväliä, järjestetään tapaaminen tarvittaessa palvelukodin/ryhmäkodin piha-alueella niin, että aita on tapaajien välissä.
    - Mikäli turvaväliä ei pystytä pitämään, joudutaan tapaaminen keskeyttämään.
  • Vierailija käyttää kertakäyttöistä tai kangasmaskia, jonka hän tuo itse tapaamiseen. Hoitaja ohjaa maskin pukemisessa ja riisumisessa tarvittaessa. Suojaa ei saa kosketella tai siirtää tapaamisen aikana.
  • Vierailija desinfioi kätensä tullessaan tapaamiseen. Hoitaja antaa käsidesin ja ohjaa sen oikeassa käytössä. Suojakäsineitä ei tarvita.

Mikäli ryhmäkodissa on todettu koronatartunta tai on vahva epäily siitä, kaikkien ryhmäkodin asukkaiden tapaamiset perutaan.

Helsingissä 27.5.2020
Raila Lindeberg
Asumispalvelujen johtaja