• Seuraa palvelukotiemme elämää ajankohtaisten uutistemme kautta.

Ohje vierailuista Betesda-kodeissa 13.7.2020 alkaen

Hallinto, 14.7.2020

Valtioneuvosto on edelleen purkanut rajoitteita COVID-10 epidemiaan liittyen. Tähän liittyen on Betesdan Palvelukodeissa 13.7.2020 alkaen asukkailla mahdollisuus tavata läheisiään myös sisätiloissa. Koska epidemia ei ole ohi suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti ulkona vierailuja. 


Tapaaminen tulee sopia etukäteen ryhmäkodin kanssa, viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Kaikkia vierailuja ei välttämättä voida sopia heti ensimmäisille päiville, joten toivomme teiltä ymmärrystä.

Huomioithan, että tapaamiseen saa tulla vain terveenä.

Jos olet matkustanut ulkomailla, tarkista ennen vierailua omaehtoiset karanteeniohjeet Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta osoitteesta www.thl.fi.

  

Ohjeet vierailijalle sisätiloissa

Läheisesi voi tavata vierailijoita sisä- tai ulkotiloissa kerran päivässä. Vierailijoita voi olla sisätiloissa enintään kaksi kerrallaan ja tapaaminen voi kestää enintään yhden tunnin. Hoitajat ottavat sinut vastaan ulkona ja opastavat sisätiloihin. Vierailut tapahtuvat pääsääntöisesti läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijat eivät saa liikkua talon/ryhmäkodin muissa tiloissa.

Kaikille vierailijoille annetaan ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuoja, jota pitää käyttää koko tapaamisen ajan. Hoitajat opastavat sinua suojan käytössä. Kiinnitäthän erityistä huomioita myös hyvään käsihygieniaan. Suosittelemme, että otat tapaamiseen mukaan oman käsihuuhdepullosi.

Muistathan huolehtia riittävästä turvavälistä omaiseesi ja muihin asukkaisiin. Esimerkiksi
halaaminen ei ole sallittua. Turvavälin tulee olla noin kaksi metriä.

 

Ohjeet vierailijalle ulkotiloissa

Ulkovierailut voivat kestää enintään kaksi tuntia ja vierailijoita voi olla kerrallaan enintään viisi. Tapaaminen pitää sopia etukäteen ryhmäkodin kanssa. Myös ulkovierailun aikana pitää koko vierailun ajan käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta. Saat suojuksen läheisesi ryhmäkodista. Muista huolehtia myös hyvästä käsihygieniasta. Huolehdithan ulkovierailun aikana riittävästä turvavälistä läheiseesi ja muihin ulkoilijoihin. Kävelyllä voi käydä läheisen kanssa talon ympäristössä, huomioiden turvavälit. Esimerkiksi halaaminen ei ole sallittua.

Mikäli ryhmäkodissa on todettu koronatartunta tai on vahva epäily siitä, kaikkien ryhmäkodin asukkaiden tapaamiset perutaan.  

 

Betesda-säätiö sr 

Armi Lampi, toimitusjohtaja