• Seuraa palvelukotiemme elämää ajankohtaisten uutistemme kautta.

Tänään vietetään Maailman potilasturvallisuuspäivää

Hallinto, 17.9.2020

Maailman terveysjärjestö WHO:n perustamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään nyt toista kertaa.

Vuonna 2020 painotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuden yhtymäkohtia teemalla ”Henkilöstön turvallisuus on potilas- ja asiakasturvallisuutta”. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta terveydenhuollon henkilöstön turvallisuuden tärkeydestä ja tarpeesta lähestyä potilasturvallisuutta kokonaisvaltaisesti.

WHO Patient Safety Day 2020 logo FI (002)

Tänä vuonna koronavirusepidemia on osoittanut sosiaali- ja terveydenhuollon osaavan henkilöstön tärkeyden hyvän ja turvallisen hoidon takaamisessa sekä sen, millaisia niin omaan kuin potilaidenkin turvallisuuteen liittyviä haasteita he omassa työssään kohtaavat.

Myös meillä Betesda-säätiön toimipaikoissa ja erilaisten asukkaiden kanssa tilanne on vaatinut joustavuutta, venymistä, vastuullisuutta ja ollut varmasti ajoittain stressaavaakin. Paljon on ollut merkitystä henkilöstön oikealla ja tilanteen vaatimalla asenteella, sujuvalla yhteistyöllä sekä ”yhteen hiileen puhaltamisella”.

Pyrimme säätiössä jo heti epidemian alkuvaiheessa varmistamaan erilaisilla toimenpiteillä asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden. Perustimme valmiusryhmän, joka edelleen seuraa jatkuvasti tautitilannetta sekä viranomaisten suosituksia ja ohjeistusta maassamme, olemme suojanneet työntekijöitä tarpeellisin ja riittävin suojavarustein sekä tiedottaneet niin työntekijöitämme kuin asukkaita ja heidän läheisiäänkin toimipaikkojemme tilanteesta ja niitä koskevista ohjeista.

Henkilöstömme on onnistunut erinomaisesti työssään tänä haastavana vuonna!