Afrikkalainen lihapasteija

  • Julkaistu: 27.3.2018
  • Tarinat, Asukkaat
  • Asukastarinat:
  • Betesda-säätiön palvelukotien asukkaiden kertomuksia.

Palvelukoti Hopeassa leivottiin maanantaina yhteistuumin afrikkalaisia lihapasteijoita. Pääkokkina toimi aina iloinen ja reipas Omo ja apukokkeina oli joukko ahkeria Hopean asukkaita. Kun pääkokki oli esivalmistellut taikinan ja täytteen, niin piirakoiden teko sujui leipojilta kokemuksen suomalla rutiinilla. Käden käänteessä leivonnaiset olivat valmiita uuniin ja veden kielelle herauttava tuoksu täytti keittiön. Puolen tunnin päästä herkulliset pasteijat olivat saaneet kullanruskean värin ja olivat valmiita nautittaviksi!

Valmistusohje:

1 rkl öljyä

300 g jauhelihaa / tonnikalaa

1 keskikokoinen sipuli

½ tl tomaattipyreetä

1 tl yleismauste suolaa mausteeksi

1 iso vihreä chili pilkottuna kuutioiksi

400 grammaa vehnäjauhoja

255 grammaa voita/rasvaa

60 ml vettä tai maitoa

1 kananmuna


Täyte:

1. Kaada öljy pannulle ja kuumenna se. Ruskista jauheliha ja sipuli.

2. Lisää tomaattipyree ja ruskista lisää 2-3min. Lisää mausteet ja vihreä chili ja sekoita.



Taikina:



1. Sekoita jauhot ja suola.

2. Sekoita voi/rasva taikinaan sormilla.

3. Sekoita joukkoon vesi tai maito.

4. Kaulitse taikina.



Leipominen:

1. Lämmitä uuni 170-180 -asteeseen.

2. Käytä leivinpaperia.

3. Kaulitse taikina ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia paloja.

4. Täytä piirakka jauhelihalla tai tonnikalalla.

5. Tee piirakasta puolikuun muotoinen ja sulje reunat haarukalla painellen. Tee haarukalla reikiä piirakan päälle.

6. Aseta piirakat uunipellille ja sivele kananmunalla.

7. Paista uunissa 25-30min.


Jaa sivu