Millaista on olla töissä Hopean keittiössä?

  • Julkaistu: 16.2.2018
  • Tarinat, Työntekijät
  • Työntekijätarinat:
  • Betesda-säätiön palvelukotien henkilöstön kertomuksia.

Vantaan Myyrmäessä, meillä on pienehkö ja kodinomainen palvelukoti Hopea. 
Meillä on vajaa 80 asukasta.

Hopean keittiö on hyvin pieni siihen verrattuna millaisissa keittiöissä olen itse työskennellyt viime vuosina. Mutta tällaiseen pieneen työyhteisöön varmasti tottuu, kun ei tarvitse kävellä länsisiivestä eteläsiipeen löytääkseen toisen työkaverin.
Meillä siis pyritään tekemään mahdollisuuksien mukaan kaikki itse, niin liha-kana kuin kalapyörykät ja murekkeetkin sekä leivomme itse päivittäin. Myös myyjäistoimintaa olisi tarkoitus virkistää muulloinkin, kuin erikoisjuhlapäivinä. 

Meillä keittiössä siis häärii mukava pieni porukka, ja yhdestäkään kahvitauosta ei ole puuttunut naurua….sehän siis kertoo jo jotain meistä :)

Meillä on Leena, vanha konkari tässä keittiössämme, niin vikkelä ettei perässä meinaa pysyä. Meillä on myös Pirjo, jolla takana jo työvuosia 15 ainakin, taitaa hänkin jo kohta juuret kasvattaa keittiön lattiaan kiinni. Meillä on myös Mia, jolla on takana vuosia säätiöllä vasta kaksi, vaikka tuntuu, että olisi ollut jo paljon pidempään talossa. Sitten on myös Tuire, joka hoitaa palvelupäällikön virkaa säätiön kolmessa palvelukodissa eli ajelee autolla keittiöstä toiseen. Tuirea ei kannata suututtaa sillä hän nyrkkeilee :D. Vierailevana tähtenä meillä on päivittäin keittiöllä aamukahvin / iltapäiväkahvin aikaan on Hopean vaatehuoltaja Anne.

Itse olen siis viimeinen tulokas keittiöllä ja toistaiseksi sisäänajo on sujunut ihan hyvin ja joka päivä jää enemmän ja enemmän asioita mieleen. Vanhuksien parissa työskentely on kuitenkin hiukan erilaista. Ja onneksi ei ole sellaista laitoskeittiömeninkiä, missä olen viime vuodet viettänyt.

Minut on otettu ihan hyvin vastaan keittiössä...vaikka se on tuonut myös muutoksia mukanaan ;)

-Katja Hopean keittiöstä


Jaa sivu