Päivämme palvelukoti Jokelan keittiössä

  • Julkaistu: 16.2.2018
  • Tarinat, Työntekijät
  • Työntekijätarinat:
  • Betesda-säätiön palvelukotien henkilöstön kertomuksia.

Jos aamulla ei ole saanut karistettua kaikkia unihiekkoja silmistä, kun on lähtenyt töihin, niin viimeistään sitten herää, kun kävelee Jokelan mäkeä ylös tuulessa ja tuiskussa. Kun on päässyt sisälle niin eiku virrat päälle, sekä omat, että keittiön. Siitä se sitten lähtee edellisen päivän päivällisastioiden purku kuljetuslaatikoista ja sitten kuormien purku.


Toinen aloittaa lounaan valmistuksen ja toinen huolehtii ryhmäkotien tilaukset ja salin.
Pullataikina nousemaan, että saamme tuoretta kahvileipää ja hyvän tuoksun parkkipaikalle asti. 


Lounaan valmistuttua lähetämme sen ryhmäkoteihin joissa osa asukkaistamme aterioi.
Ne asukkaat, jotka tulevat saliin syömään, niin autamme heitä tarvittaessa, näin se on lisännyt kanssakäymistämme asukkaiden kanssa ja täytyy myöntää, että on joskus saanut nauraa vedet silmissä joidenkin tilannetajua.


Lounaan jälkeen onkin sitten tiskin vuoro ja salin siivous, sekä keittiön.
Sitten onkin ansaittu kahvitauko, jossa keskustelemme, mitä pitää vielä tehdä, yleensä leivomme pakastimeen piirakoita ja kuivakakkuja ja sitten teemme niin sanottua perusteellisempaa siivousta.


Päivällisen valmistelu aloitetaan.
Ensimmäiset lähtevät kotiin, askel on hyvin reipas. 
Yksi työntekijä jää huolehtimaan päivällisestä ja sulkee ovet.


-Jokelan keittiö 


Jaa sivu