KYMMENEN VUOTTA – EIKÄ SUOTTA

  • Julkaistu: 29.10.2018
  • Tarinat, Työntekijät
  • Työntekijätarinat:
  • Betesda-säätiön palvelukotien henkilöstön kertomuksia.

Kymmenen vuotta sitten painomusteelta tuoksuvat maisterin paperit polttelivat käsissäni ja mietin, että mihin hakisin töihin uutta osaamistani hyödyntämään. Olin jo opintojen aikana miettinyt, että hakeudun erikoissairaanhoidosta johonkin kotoisampaan ympäristöön työskentelemään, lähemmäksi asiakkaiden arkista elämää. Muistoni työuran varrelta yksityisestä kodikkaasta palvelukodista ovat erittäin lämpimiä ja siihen maailmaan palaaminen houkutteli kovin. 


Työn hakua miettiessäni näinkin ilmoituksen Betesda-säätiön Palvelukoti Kotivallin johtavan hoitajan paikasta ja päätin sitä hakea. Oli aikamoinen sattuma, että tämä paikka tuli auki juuri etsiessäni töitä, sillä edeltäjäni oli tehnyt erittäin pitkän uran kyseisissä tehtävissä ja oli jäämässä eläkkeelle. Iloni olikin suuri, kun rekrytointiprosessin läpikäytyäni minulle tarjottiin kyseistä tehtävää. Lokakuussa 2008 hyppäsin sitten aivan uudenlaisiin saappaisiin ja lähdin innolla rakentamaan uutta tehtävääni. Myöhemmin kuulin säätiön entiseltä toiminnanjohtajalta Raija Tiaiselta, että kyllä häntä jännitti palkata kolmekymppinen nuori tyttö kyseiseen tehtävään. Onneksi hän oli kuitenkin tyytyväinen valintaansa. 


Kotivallin johtajana ehdin työskennellä yhdeksän vuotta, kunnes vuosi sitten toimitusjohtaja Armi Lampi pyysi minua vastaamaan säätiön asumispalveluista ja päätin lähteä katsomaan mitä annettavaa minulla olisi kyseisessä tehtävässä. Tällä hetkellä vastaan asumispalvelujen johtajana säätiön kolmen palvelukodin, Hopean, Jokelan ja Kotivallin toiminnasta. 
Kymmenen vuotta on nuorelle tytölle ollut pitkä aika, mutta se on mennyt uskomattoman nopeasti. Olen saanut oppia valtavasti erilaisia asioita ja kehittyä työssäni. Säätiössä on matkani varrella työskennellyt monenlaisia upeita ihmisiä ja osaajia, ja haluankin kiittää heitä kaikkia niistä opeista, joita olen heiltä saanut.

Olen aina pitänyt toimintaani ohjaavina periaatteina jatkuvaa oppimista ja työn kehittämistä, niin yksilö- kuin organisaatiotasolla. Työn tavoite ja tarkoitus on pysynyt kirkkaana ja lähellä työn tekemistä, miten voimme kehittää palveluamme taataksemme asiakkaillemme heidän tarpeitaan entistä paremmin vastaavia palveluita. Tätä intohimoani olen päässyt toteuttamaan Betesdalla koko työurani ajan mukavissa ja innostuvissa työryhmissä. On ollut hienoa nähdä kuinka palvelumme jatkuva kehittäminen mahdollistaa asukkaillemme paremman elämän ja työntekijöille innostavan työpaikan. Minulla on vielä paljon intoa ja halua viedä toimintaamme yhä lähemmäksi yhtä strategista tavoitettamme – Betesda on palveluasumisen tiennäyttäjä.   


Kiitos säätiölle muistamisesta. Mikä olisikaan ollut osuvampi lahja kuin Kalevala korun Muisto. 
Tältä ajalta on kertynyt paljon ihania muistoja kiikkustuolissa muisteltavaksi.  
Hyvää syksyä ja iloa työhön!
Raila Lindeberg


Jaa sivu