Betesdalainen | Kati Saarinen, siivoustyönohjaaja, kodinhuoltaja

  • Julkaistu: 5.11.2019
  • Tarinat, Työntekijät
  • Työntekijätarinat:
  • Betesda-säätiön palvelukotien henkilöstön kertomuksia.

Nimesi
Kati Saarinen


Työtehtäväsi/työnimike
Toimin siivoustyönohjaajana/kodinhuoltajana. Työhöni kuuluu monipuolisesti siivousta, vaatehuoltoa, siivoustarvikkeiden tilausta, viher- ja puutarhakasvien hoitoa, opiskelijoiden ohjaamista ja arviointia. Sekä kaikkea mahdollista muuta, mitä päivän aikana tulee eteen, facebook-päivityksiä säätiön sivuille, sisustamista, kausikoristelua, kaupassakäyntiä, asukkaiden kanssa ulkoilua ja ollaanpa taidenäyttelyssäkin käyty Osallistun myös tapahtumien järjestelyihin.


Työntekopaikka
Työskentelen Palvelukoti Hopean Vaahterakodissa, Vantaan Myyrmäessä.


Mikä sai sinut hakeutumaan töihin Betesda-säätiöön ja millainen Betesda-säätiö on työpaikkana?
13 vuotta sitten muuttaessani Vantaalle, hakeuduin Palvelukoti Hopeaan töihin laitoshuoltajaksi. Syynä muuttooni oli haluni opiskella ja olenkin saanut työnteon ohessa opiskella ja kehittää ammattiosaamistani. Oltuani kolme vuotta laitoshuoltajana, olin jo aloittanut siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinnon opinnot siirtyessäni siivoustyönohjaajaksi ja esimieheksi pieneen siivouksen ja vaatehuollon tiimiin. Muutama vuosi myöhemmin, silloisen esimieheni kannustamana, suoritin ympäristönhuollon osatutkinnon, josta valmistuin kierrätysneuvojaksi. Viimeisin ponnistus opintojen saralla oli lähiesimiehen ammattitutkinnon suorittaminen, johon osallistuivat kaikki säätiön lähiesimiehet. Työnkuvani muututtua on esimiestyö jäänyt taakse, mutta kaikista opinnoista on ollut paljon hyötyä niin itselle kuin työpaikallekin ja työnantaja on mahdollistanut opiskelun esim. joustamalla työajoissa. Opintoihin kuuluvien tehtävien ja projektien myötä on syntynyt esim. lukuisia siivouksen työ-ja toimintaohjeita ja oma ehdoton suosikkini oli yhden kesän ajaksi parvekkeelle tekemäni aistipuutarha, jossa viihtyivät niin asukkaat kuin omaisetkin.

Mikä on työssäsi parasta?
Parasta työssäni on juuri työn monipuolisuus ja vuorovaikutus asukkaiden kanssa. Jokaisessa päivässä on jotain erilaista kuin edellisessä. Voin pitkälti suunnitella itse työjärjestykseni, toki huomioiden ryhmäkodin toiminnan ja sen asukkaat.

Säätiöllä on Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Miten se näyttäytyy sinulle/mitä se merkitsee sinulle työntekijänä?
On hienoa olla mukana tekemässä työtä, jolla on yhteiskunnallista merkitystä.

Mitä muuta haluat itsestäsi kertoa?
Vapaa-aikanani lataan akkujani harrastamalla hyötyliikuntaa puutarhanhoidon parissa. Vapaa-ajan asunnolla on aina risusavottaa, remontointia, sienestystä ja marjastusta. Kaikenlaiset kädentaidot ja askartelut sekä kaksi kissaa pitävät mielen virkeänä ja verenpaineen alhaalla.

Blogikuva_KatiSaarinen.jpg

Jaa sivu