Betesdan palvelukotien asukkaat voivat tavata läheisiään sisä- ja ulkotiloissa. Suosittelemme ensisijaisesti ulkovierailuita sään salliessa.

Ohjeet vierailuun sisätiloissa

Suosittelemme sopimaan etukäteen sisätiloissa tapahtuvan vierailun ryhmäkodin kanssa, etenkin jos vierailijoita on suurempi määrä.  Huomioithan, että tapaamiseen saa tulla vain terveenä. Hoitajat ottavat vierailijat vastaan ja opastavat sisätiloihin. Vierailut tapahtuvat pääsääntöisesti asukkaan     huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijat eivät liiku talon/ryhmäkodin muissa tiloissa.

Palvelukodeissa asuu myös asukkaita, joilla ei ole rokotesuojaa koronavirustautia vastaan. Haluamme varmistaa turvallisen ympäristön kaikille asukkaillemme ja täällä työskentelevälle henkilökunnalle. Vierailijat käyttävät vierailun ajan kirurgista suu-nenäsuoja, jonka saa tarvittaessa henkilökunnalta. Pienet kahvitteluhetket asukkaan kanssa ilman kirurgista suu-nenäsuojaa ovat sallittuja. Noudatathan vierailukäynnillä käsihygieniaohjeita. Käsienpesu on hyvä tehdä sisätiloissa tapahtuvan vierailun alussa ja lopussa. Lisäksi suosittelemme käsihuuhteen käyttöä. Tapaamiseen on hyvä ottaa mukaan oma käsihuuhde. Vierailijoiden on hyvä huolehtia riittävästä turvavälistä omaiseen, henkilökuntaan ja muihin asukkaisiin.  

Ohjeet vierailuun ulkotiloissa

Vierailijoiden tulee olla tapaamisella terveitä. Myös ulkovierailujen aikana on hyvä noudattaa käsihygieniaohjeita. Vierailijat voivat halutessaan käyttää kirurgista suu-nenäsuojaa.  

Asukkaiden kotivierailut

Asukkaiden kotivierailut ovat sallittuja. Suosittelemme kotilomalla suojautumisohjeiden ja noudattamista ja turvavälien huomiointia. Yli yön kestävän kotiloman jälkeen asukkaalle suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Kotilomaa suunniteltaessa keskustelethan yksikön esihenkilön tai hoitohenkilökuntaan kuuluvan kanssa asiasta.