Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa koko alueella. Tämän vuoksi olemme päivittäneet ohjettamme vierailuista Betesda-kodeissamme.

Kaikki vierailut pitää sopia etukäteen omaisen hoitopaikan kanssa viimeistään edellisenä päivänä, ja vierailun aikana pitää käyttää kasvomaskia. Vierailulle saa tulla vain terveenä. Turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava. Rajoitusten tarkoituksena on suojella potilaita, asukkaita ja henkilökuntaa koronavirustartunnalta.

Betesdan palvelukotien asukkaat voivat tavata läheisiään sisä- ja ulkotiloissa. Suosittelemme ensisijaisesti ulkovierailuita sään salliessa.

Palvelukodeissa asuu myös asukkaita, joilla ei ole rokotesuojaa koronavirustautia vastaan. Haluamme varmistaa turvallisen ympäristön kaikille asukkaillemme ja täällä työskentelevälle henkilökunnalle. Vierailijat käyttävät vierailun ajan kirurgista suu-nenäsuoja, jonka saa tarvittaessa henkilökunnalta. Pienet kahvitteluhetket asukkaan kanssa ilman kirurgista suu-nenäsuojaa ovat sallittuja. Noudatathan vierailukäynnillä käsihygieniaohjeita. Käsienpesu on hyvä tehdä sisätiloissa tapahtuvan vierailun alussa ja lopussa. Lisäksi suosittelemme käsihuuhteen käyttöä. Tapaamiseen on hyvä ottaa mukaan oma käsihuuhde. Vierailijoiden on hyvä huolehtia riittävästä turvavälistä omaiseen, henkilökuntaan ja muihin asukkaisiin.  

Ohjeet vierailuun

Vierailut sovitaan ryhmäkodin kanssa etukäteen viimeistään edellisenä päivänä, etenkin jos vierailijoita on suurempi määrä.  Huomioithan, että tapaamiseen saa tulla vain terveenä. Hoitajat ottavat vierailijat vastaan ja opastavat sisätiloihin. Vierailut tapahtuvat pääsääntöisesti asukkaan     huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijat eivät liiku talon/ryhmäkodin muissa tiloissa.

Myös ulkovierailujen aikana on hyvä noudattaa käsihygieniaohjeita. Vierailijat voivat halutessaan käyttää kirurgista suu-nenäsuojaa.  

Asukkaiden kotivierailut

Asukkaiden kotivierailut ovat sallittuja. Suosittelemme kotilomalla suojautumisohjeiden ja noudattamista ja turvavälien huomiointia. Yli yön kestävän kotiloman jälkeen asukkaalle suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Kotilomaa suunniteltaessa keskustelethan yksikön esihenkilön tai hoitohenkilökuntaan kuuluvan kanssa asiasta.