Betesdan palvelukotien asukkaat voivat tavata läheisiään sisä- ja ulkotiloissa.  Suosittelemme ensisijaisesti ulkovierailuita sään salliessa. Saattohoitotilanteessa vierailut ovat aina mahdollisia. Myös näistä vierailuista tulee sopia etukäteen.

Ohjeet vierailuun sisätiloissa

Suosittelemme sopimaan etukäteen sisätiloissa tapahtuvan vierailun ryhmäkodin kanssa. Suosittelemme lyhyitä vierailuja. Huomioithan, että tapaamiseen saa tulla vain terveenä. Vierailut tapahtuvat pääsääntöisesti läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijoille ei suositella liikkumista talon/ryhmäkodin muissa tiloissa.

Palvelukodeissa asuu myös asukkaita, joilla ei ole rokotesuojaa koronavirustautia vastaan. Haluamme varmistaa turvallisen ympäristön kaikille asukkaillemme ja täällä työskentelevälle henkilökunnalle. Vierailijat käyttävät koko vierailun ajan suu-nenäsuojaa, jonka saa tarvittaessa henkilökunnalta. Noudatathan vierailukäynnillä käsihygieniaohjeita. Käsienpesu on hyvä tehdä sisätiloissa tapahtuvan vierailun alussa ja lopussa. Lisäksi suosittelemme käsihuuhteen käyttöä. Vierailijoiden on hyvä huolehtia riittävästä turvavälistä omaiseen, henkilökuntaan ja muihin asukkaisiin.  

Ohjeet vierailuun ulkotiloissa

Vierailijoiden tulee olla tapaamisella terveitä. Myös ulkovierailujen aikana on hyvä noudattaa käsihygieniaohjeita. Vierailijoille suositellaan käytettäväksi suu-nenäsuojaa myös ulkotiloissa.