Betesdan palvelukotien asukkailla on ollut mahdollisuus tavata läheisiään myös sisätiloissa. Suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti ulkovierailuita sään sen salliessa. Vierailuihin liittyen noudatamme alueellamme voimassa olevia pandemiaan liittyviä suosituksia.

Tapaaminen tulee sopia etukäteen ryhmäkodin kanssa, viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Kaikkia vierailuita ei välttämättä voida sopia heti ensimmäisille päiville, joten toivomme teiltä ymmärrystä. Huomioithan, että tapaamiseen saa tulla vain terveenä. Jos olet matkustanut ulkomailla, tarkista ennen vierailua omaehtoiset karanteeniohjeet Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta osoitteesta www.thl.fi.

Mikäli ryhmäkodissa on todettu koronatartunta tai on vahva epäily siitä, kaikki tapaamiset ryhmäkotiin perutaan.

Ohjeet vierailijalle sisätiloissa

Läheisesi voi tavata vierailijoita sisä- tai ulkotiloissa kerran päivässä. Vierailut suositellaan pidettäväksi lyhyinä. Vierailun sopiva kesto on 15min. Asukkaalla voi olla sisätiloissa yksi vieras kerrallaan.

Hoitajat ottavat sinut vastaan ulkona ja opastavat sisätiloihin. Vierailut tapahtuvat pääsääntöisesti läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijat eivät saa liikkua talon/ryhmäkodin muissa tiloissa. Ryhmäkodissa voi olla kerrallaan enintään kolme vierailijaa.

Kaikille vierailijoille annetaan ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuoja, jota pitää käyttää koko tapaamisen ajan. Hoitajat opastavat sinua suojan käytössä. Kiinnitäthän erityistä huomioita myös hyvään käsihygieniaan. Suosittelemme, että otat tapaamiseen mukaan oman käsihuuhdepullosi. Muistathan huolehtia riittävästä turvavälistä omaiseesi, henkilökuntaan ja muihin asukkaisiin. Turvavälin tulee olla noin kaksi metriä. Tartuntariski kasvaa lähikontaktissa, joten esimerkiksi halaaminen ei suositeltavaa.

Ohjeet vierailijalle ulkotiloissa

Ulkovierailut voivat kestää enintään tunnin ja vierailijoita voi olla kerrallaan kaksi. Tapaaminen tulee sopia etukäteen ryhmäkodin kanssa. Ulkovierailun aikana vierailijat pitävät kirurgista suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan. Saat suojuksen ryhmäkodin henkilökunnalta. Muista huolehtia myös hyvästä käsihygieniasta. Ulkovierailun aikana voi käydä kävelyllä läheisen kanssa talon ympäristössä, huomioiden läheisen turvallisuuden. Tartuntariski kasvaa lähikontaktissa, joten esimerkiksi halaaminen ei suositeltavaa.

Asukkaiden kotivierailut

Koko Uudenmaan alue on koronaviruspandemian leviämisvaiheessa, joten vierailuja kotona, ystävien tai läheisten luona ei suositella.